BUURbook Oud Krispijn

Plan of bericht | prikbord
10 juni | 22:53 uur
R&M | Initiatiefnemer, Ambachtshonk
volg buur
Lepel snijden Biesbosch event

Op 29 juni organiseert het Ambachtshonk van 12:00 - 17:00 uur een Lepel snijden Biesbosch event. Iedereen is welkom voor het maken van een eigen houten lepel van vers hout. Het event vindt plaats op de dagcamping bij de Merwelanden, langs de Baanhoekweg in Dordrecht. Aanmelden kan via www.ambachtshonk.nl. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €38,95.

Voor lepels snijden is geen ervaring nodig. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een deelnemende ouder of verzorger.

Het evenement start met een lekkernij, ter plekke bereid op open vuur. Daarbij wordt uitleg gegeven over het hout in de Biesbosch en de techniek van het lepel snijden. Aansluitend wordt het hout bewerkt en gesneden tot een lepel. Tenslotte wordt de lepel afgewerkt en kan deze mee naar huis.

De dag wordt verzorgd door vrijwilligers van het Ambachtshonk, de hobbywerkplaats voor hout en ambacht voor de Drechtsteden en omstreken. De werkplaats biedt faciliteiten aan fanatieke amateurs in houtbewerking die gezamenlijk zelfstandig kunnen werken aan een eigen werkstuk. Dat kan tijdens openingstijden, op basis van betaalde deelname. Daarnaast worden regelmatig cursussen en workshops georganiseerd voor minder ervaren hobbyisten. Meer informatie is te vinden op de website.

 

lees verder